Biobased bidon.

 

Biobased_bottles

Biobased bidons.
Van biobased kunststof maken we mooie bidons. Ze zijn milieuvriendelijk, 100% recyclebaar en voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen.  Uiteraard kan je de bidons tevens laten bedrukken om ze bijvoorbeeld als een duurzaam relatiegeschenk weg te geven.

Wat maakt biobased kunststof nu zo milieuvriendelijk?
Om daar een antwoord op te geven, moeten we uitleggen hoe kunststof of plastic wordt gemaakt:

Traditioneel wordt het voor verpakkingen en flessen gebruikte plastic (polyetheen) van aardolie gemaakt. Daarvoor wordt die aardolie achtereenvolgens geraffineerd tot nafta en gekraakt tot ethyleen. Meer dan 1% van alle geproduceerde aardolie wordt uiteindelijk in polyetheen omgezet. De productie van aardolie en het verwerken tot kunststof kost energie, is gevoelig voor milieuvervuiling en levert veel kooldioxide op. Dat laatste draagt bij aan het broeikaseffect en opwarming van de aarde. Bovendien is het proces eindig, want naar verwachting zijn over 40 jaar alle aardoliereserves op en kunnen we geen nieuw plastic meer van aardolie maken.

Suikerriet.
Dit alles vraagt om een duurzame productie en dus is het biobased kunststof ontwikkeld. Om aan de benodigde ethyleen te komen, kun je ook ethanol gebruiken. Deze grondstof ontstaat bijvoorbeeld als je agrarische producten als suikerriet of mais laat fermenteren (rotten). Maak je van die ethanol vervolgens kunststof, dan heeft die precies dezelfde samenstelling en kwaliteit als kunststof die van aardolie is gemaakt. Duurzaam, niet afbreekbaar in de natuur, maar wel uitstekend te recyclen.

biobased_kunststof

Het grote voordeel van biobased kunststof ten opzichte van traditioneel plastic, is dat de productie ervan aanzienlijk minder kooldioxide (CO2) oplevert. Sterker nog, een belangrijke producent claimt dat als je het verbouwen van suikerriet meerekent, de productie van 1 ton biobased kunststof meer dan het dubbele in gewicht aan CO2 uit de atmosfeer haalt. Bovendien is het verbouwen en fermenteren van suikerriet minder vervuilend voor het milieu en is deze grondstof in principe tot in het oneindige beschikbaar.

Wil je bijdragen aan een beter milieu, dan kies je dus voor een biobased bidon!

Webo Promotion | sales@weboprom.nl | 036 – 767 0330